Mother’s Day Quiz

0

By Shyla Stokes

1 When did Ancient Greeks celebrate A. Mother’s Day?

A. Spring

B. Fall

C. Summer

D. Winter

 

2. Which culture traces their family’s descendants back to the first mother of the world?

A. Ancient Egyptians

B. Chinese Dynasties

C. Japan’s Imperial family

D. Thai Dynasties

 

3. In most of the world’s languages, the word “mother” begins with what letter?

A. M

B. B

C. S

D. A

 

4 Which mother in the Bible is considered the “Mother of All the Living?”

A. Mary

B. Ruth

C. Eve

D. Rachel

 

5 What color carnations are typically given to mothers on Mother’s Day?

A. Blue, red and white

B. Red, pink and white

C. Blue, pink and white

D. Yellow, pink and white

 

6 What is the record for the shortest interval between the birth of two children?

A. 211 days

B. 215 days

C. 230 days

D. 208 days

 

7 What is the record for the longest interval between the birth of two children from the same mother?

A. 41 years

B. 33 years

C. 37 years

D. 55 years

 

8 This famous mother was the first woman to win the Nobel Prize, while simultaneously raising her two daughters alone after the death of her husband.

A. Elizabeth Cady Stanton

B. Marie Curie

C. Nancy Edison

D. Princess Diana

 

9  In England during the 1600s, Catholics held a prayer service in honor of the Virgin Mary on the 4th Sunday of Lent. Children would give flowers to their mothers after the service. What was this early Mother’s Day called?

A. Flower Sunday

B. Mary’s Sunday

C. Mothering Sunday

D. Flowers for Mother

 

10 In 1870, this female activist encouraged women to stand against the war and advocated a day of peace, eventually prompting Boston to recognize mothers the second Sunday of June.

A. Anna Jarvis

B. Julia Ward

C. Sojourner Truth

D. Marie Curie

 

11 The highest recorded number of children birthed by one mother is:

A. 57

B. 77

C. 45

D. 69

 

12 What are the odds of a woman delivering twins?

A. 3-in-100

B. 2-in-100

C. 4-in-100

D. 1-in-100

 

13 Anna Marie Jarvis, the founder of Mother’s Day and a social activists during the American Civil War, had how many children of her own?

A. 12

B. 7

C. 4

D. 0

 

14 President Woodrow Wilson signed the bill making Mother’s Day a national holiday in ____.

A. 1912

B. 1917

C. 1914

D. 1916

 

15 Mother’s Day is always observed on the ____ of May.

A. Second Sunday

B. First Sunday

C. 8th

D. 4th

 

Answer Key: 1.a; 2.c; 3.a; 4.c; 5.b; 6.d; 7.a; 8.b; 9.c; 10.b; 11.d; 12.a; 13.d; 14.c; 15.a

Share.

About Author

Leave A Reply